Personlig udvikling: At være en del af en klub bidrager til de unges alsidige udvikling. Gennem den pædagogiske praksis understøtter vi udviklingen af den enkelte unges identitetsdannelse, selvværd, selvudfoldelse og selvstændighed. I klubben arbejder vi med, at de unge får en bedre forståelse af sig selv i forhold til andre. Unges identitetsdannelse foregår med inspiration fra forskellige værdisæt, kulturelle og adfærdsmæssige arenaer.
Mange unge danner subkulturer, hvor der eksperimenteres med tøjstil, sprogbrug, musik osv. som led i deres identitetsdannelse. Subkulturene næres af de gruppetilhørsforhold de unge befinder sig i, som i dette tilfælde klubben. Gennem aktiviteter og kultur skaber vi rum og frihed til at udforske de forskellige arenaer. Det er vigtigt, at de bliver mødt hvor de er, men at vi samtidigt også støtter og guider dem i deres til- og fravalg. Vi har derfor valgt at sætte nogle rammer igennem aktiviteter (det fælles tredje), for at give de unge de værdier, som vi mener er vigtige og som giver en god platform for, på sigt at de mestrer deres eget liv.
Overordnet handler det, at gå i ungdomsklub, om at kunne være sammen med vennerne. At mødes i nogle rammer, hvor det er muligt at være sig selv, men samtidig spejle sig i andre, lære af andre og sammen med andre. Ungdomsklubben er et sted med fællesskaber, hvor man kan være sammen på tværs af alder og køn, og hvor man kan hænge ud uden voksenindblanding.
Derudover er husets daglige aktiviteter baseret på samvær, uanset om det er fodbold i salen, klatring, KREA eller hyggelig snak i cafeen. Det giver på den ene side mulighed for tætte relationer mellem de unge indbyrdes, mellem ung og voksen og på den anden side mulighed for, at de kan udfolde sig, uden at der er voksne tilstede hele tiden. Vi er altså ikke kun fysisk aktive, men kan også se og benytte værdierne i det stille samvær.